Succépremiär av Superstars

Det blev en riktig succépremiär av Superstars efter tisdagens avsnitt och det var Therese Alshammar som stod i fokus under kvällen. Programmet som sänds på Kanal 5 utspelar sig på Fuerteventura och stora delar av produktionen spelades in på två Apollo-sports hotell, Playitas och La Pared- Powered by Playitas.

Premiäravsnittet innehöll tre tävlingsgrenar som mer eller mindre var påhittade, men hade sin grund i riktiga idrottsgrenar. I den första tävlade både tjejerna och killarna tillsammans i Barr, där Magdalena Forsberg tog hem segern. I de två andra grenarna tävlade tjejerna och killarna för sig, och tjejerna var först ut i basket där de under 60 sekunder skulle sätta så många kast som möjligt från olika avstånd som även gav olika poäng. Kajsa Berqvist visade sig vara en höjdare på att sikta. I sista grenen tävlade killarna i en slags påhittad version av orientering, i grenen blev Tomas Brolin segrare, och Christian Olsson var den som mest av allt fick känna sig besegrad.

Med Jessica Almenäs som programledare och Jonas Karlsson som kommentator fördes handlingen framåt på ett snyggt och säkert sätt, och de lät deltagarna få ta sin plats i programmet. I tisdagens avsnitt fick vi framför allt höra om Therese Alshammars spännande liv och karriär med sina bland annat 12 VM-guld, 8-VM-silver, 5 VM-brons, 2-OS-silver och 1 OS-brons, samt Jerringsprisvinnare och vinnare av SvD:s bragdmedalj.

En riktigt spännande start
Kompositionen av tävling, diskussioner och umgänge gick på ett fint sätt hand i hand och programmet fick sig en salig blandning av seriositet och humor vilket verkar ha uppskattats av många tittare. Programmet lämnar ett åtråvärt fritt tänkande åt tv-tittarna som hela tiden får fundera över vem som försvinner i nästa avsnitt.

Emma Johansson, cykel, Tomas Brolin, fotboll, Per Elofsson, längdskidor, Christian Olsson, friidrott och Jörgen Persson, bordtennis, är alla riktiga stjärnor. Som ett ”greatest hits” av Mästarnas mästare.
”Superstars 2017, vill man verkligen fortsätta följa”, säger Jan-Olov Andersson på Aftonbladet.

Som helhet: Superstars 2017 är verkligen sevärt. Vem vinner och vem försvinner? Fortsätt att följa säsongen för att få reda på svaret!

Du kanske också gillar:

Leave a Reply