Den första deltagaren har fått lämna Superstars

La Pared, Fuerteventura Jacob Sjöman. [email protected]

Återigen fick vi följa med på ett super-äventyr  till Apollos sportresorter La Pared och Playitas på magiska Fuerteventura. Här fortsatte kampen om den åtråvärda superstars-titeln, och för kvällen var det dags för den första deltagaren att behöva lämna programmet.

Tisdagens avsnitt präglades av hög spänning och nervositet när det var tjejerna som stod i fokus. Avsnittet inleddes med en styrketävling som var uppdelad i två grenar: bänkpress och benböj. I de båda grenarna hade tjejerna två försök var där varje kilo de lyfte lades ihop till poäng. I båda grenarna visades Therese Alshammar vara starkast och kammade hem segern. Eftersom detta var sista tävlingen innan tjejernas eliminering var tävlingsandan hög och den slutliga tabellen såg ut följande innan slutspurten:

1. Emma Johansson
2. Magdalena Forsberg
3. Therese Alshammar
4. Kajsa Berqvist

För Emma Johansson i topp innebar det att hon var den enda som kunde sitta säkert inför kvällens elimineringstävling. Bland nervositet och prestationsångest fick deltagarna senare slappna av framför en god middag där Christian Olsson stod i centrum, som bland annat har 1 OS-guld, 3 VM-guld, 3-EM-guld i sin insamling. Det pratades om allt mellan hans sprakande karriär som både höjdhoppare och trestegshoppare men även om en karriär som helt plötsligt fick sin vändning. Olsson slog igenom i grenen trestegshopp 2001 i Kreta, där han hoppade 17.49, och efter detta klev han upp från trettionde plats till andra plats i världen. Christian har även lyckats kamma hem världsrekordet.

Vem försvinner?
Till slut blev det dags för en spännande elimineringstävling. Tävlingen bestod av en terrängbana där Fuerteventuras fina landskap verkligen kom till nytta. I banan fanns det 2 stationer, och deltagarna hade ett visst antal försök på sig vid varje station, och beroende på tabellen fick man med sig olika fördelar. Bommade man något kast blev det en tuff straffrunda. Men… trots att Forsberg sprang fel i terränglöpet blev det tyvärr Kajsa Berqvist som denna tisdagskväll fick lämna Superstars och La Pared.

Du kanske också gillar:

Leave a Reply