5 anledningar att åka till prisvärda Egypten

egypten-strand-720x420

Med uppåt 31 regnfria dagar per månad, 9-12 soltimmar per dag och en behaglig dagstemperatur är Egyptens kust ett solsäkert paradis för både snorklare, dykare, badtokiga och naturälskare.
Här har vi listat våra favoritanledningar att semestra i Egypten:

Magiska Stränder

Landet bjuder på en mängd vackra sandstränder och laguner med kristallklart vatten. Här finns härliga alternativ för både den som vill åt lata dagar på de soldränkta stränderna och för den aktiva resenären.

För kite- och windsurfaren är de vindsäkra stränderna Mangroovy Beach och Buzza Beach i El Gouna populära val. Här kan du även snorkla, spela strandfotboll eller beach volley.

Vill du åt lugnet rekommenderar vi en utflykt till härliga Zeytuna Beach som ligger på en ö utanför El Gouna, som bjuder på alla ingredienser för en avkopplande dag på stranden och fantastiska snorklingsmöjligheter. Vill du åt en riktig paradisstrand hittar du stranden Mahmya på Giftun Island som du enkelt tar dig till med båt från Hurghada.

 

Snorkling och dykning i världsklass

Med en dykarsäsong som varar året runt erbjuder Egypten några av världens bästa dykplatser! Under ytan väntar ett fantastiskt undervattensliv med kristallklart vatten, färgglada fiskar och vackra koraller. Här har du även möjlighet att se större djur såsom hammarhaj, delfiner, sköldpaddor och sjökor. Passa på att besöka korallreven vid Marsa Alams kust som är kilometerlånga och orörda.

Alla våra orter passar bra för snorkling: El Gouna, Hurghada och Sahl Hasheesh.

egypten-dykning-720x420

 

Aktiviteter och sevärdheter

I Egypten finns massor att se och göra! Här finns både fartfyllda, spännande och avkopplande utflykter att välja bland och du kan självklart upptäcka mycket på egen hand. Upplev bland annat Kairo med dess ståtliga Gizapyramider, fyrhjulingsäventyr i öknen, delfinskådning eller en heldag på paradisstranden Mahmya.

egypten-utflykter-720x420

 

Spännande shopping

För den shoppingsugna är en basar väl värt ett besök. Här hittar du allt ifrån kryddor till vattenpipor, sjalar, lädervaror och kläder. Strosa runt och låt alla möjliga dofter, färger och smaker fylla dina sinnen.

Andra populära varor i Egypten som du kan fynda är smycken i guld och silver till otroligt bra priser, vattenpipor och papyrus med handmålade motiv. Bomull är dessutom något som landet är extra känt för.

Vill du inte ge dig in i prutandet finns det andra bra alternativ, såsom shoppinggallerian Senzo mall eller Cleopatra Bazar.

egypten-shopping-720x420

 

En prisvärd semester

Egypten är ett billigt land att leva i, vilket gör att du har råd att unna dig lite utöver det vanliga på din resa. Vad sägs till exempel om att äta långa, goda trerättersmiddagar varje kväll utan att det kostar skjortan?


Missa inte – Apollo sätter in Extraflyg till Egypten

För att möta den stora efterfrågan på resor till Egypten sätter Apollo nu in extraflyg. Totalt handlar det om en extra avgång per vecka från Arlanda till Hurghada, med start den 27 oktober och fram till årsskiftet.

Boka din resa till Egypten här >>

Du kanske också gillar:

Leave a Reply